• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

Service

Veelgestelde vragen

Alle vragen

Blijft mijn tuinverlichting de hele nacht branden?

Dat kan maar hoeft niet. Met de timer op de transformator kun je instellen hoe lang de verlichting moet blijven branden. Bekijk de video 'instellen van de transformator' of raadpleeg de handleiding van de transformator.

Een onderdeel van mijn buitenverlichting mist of is defect, wat moet ik doen?

Bepaalde onderdelen zijn los leverbaar via onze dealers. Wanneer zij dit niet op voorraad hebben kunnen zij dit bij ons bestellen. Mocht het niet gaan om een onderdeel dat eenvoudig te vervangen is, geldt de garantie- en reparatieregeling

Er is al verlichting van in-lite aanwezig, kan ik armaturen toevoegen?

Ja, dit kan. Je kunt armaturen toevoegen op het reeds bestaande kabelplan of het bestaande kabelplan uitbreiden. Let hierbij wel op de maximale belasting van de transformator en de kabel. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina installatietips.

Er zit roest op mijn RVS buitenlamp, wat nu?

Hoe roestbestendig Roestvast Staal (RVS) ook is, vuilafzettingen, meststoffen of zouten kunnen toch roest veroorzaken. Met onze simpele onderhoudstips los je dit probleem op.

Er zitten druppeltjes water in mijn buitenlamp, kan dat kwaad?

Aangezien buitenlampen het hele jaar in de tuin staan, kan er zich op bepaalde momenten wat condens vormen aan de binnenkant van het armatuur. Dit is een natuurlijke proces en ontstaat zodra de luchtvochtigheid en temperatuur in de lamp verschillen ten opzichte van de lucht buiten de lamp. Het heeft niets te maken met de waterdichtheid van een armatuur. In-lite buitenlampen zijn zo gemaakt dat de lichtbron en elektronica volledig beschermd zijn tegen vocht. Door verschillen in constructie kan het ene armatuur vaker last hebben van condensvorming dan het andere. Het kan echter geen kwaad. Als de weersomstandigheden veranderen zal de condens ook weer vanzelf verdwijnen.

Geeft buitenverlichting op 12 volt minder licht dan verlichting op 230 volt?

Nee, dit is een misverstand. Het soort lichtbron (LED, halogeen, gloeilamp) en het vermogen (aantal watt) van een buitenlamp is bepalend voor de lichtopbrengst. Lees hier alles over de voordelen van 12 volt tuinverlichting.

Hebben jullie ook onderwaterverlichting?

Ja, ons assortiment bevat een LED onderwaterspot die speciaal geschikt is voor permanent gebruik onder water. Meer weten over vijververlichting? Lees dan ook ons blog.

Hoe installeer ik de transformator?

Op onze pagina installatietips kun je zien hoe je een transformator installeert. Je kunt ook de handleiding van de betreffende transformator raadplegen.

Hoe installeer ik een buitenspot?

In deze video kun je zien hoe je een buitenspot aansluit. Voor specifieke instructies raadpleeg je altijd de handleiding. Op de pagina installatietips kun je meer video's vinden over de aanleg van ons systeem.

Hoe installeer ik een grondspot?

Hiervoor kun je de volgende video's bekijken:

Voor specifieke instructies raadpleeg je altijd de handleiding en het verwerkingsadvies van het betreffende product.

Hoe installeer ik een staande buitenlamp?

In deze video kun je zien hoe je een staande lamp installeert. Voor specifieke instructies raadpleeg je altijd de handleiding en het verwerkingsadvies van het product.

Hoe installeer ik een wandlamp?

In deze video kun je zien hoe je een wandlamp installeert. Voor specifieke instructies raadpleeg je altijd de handleiding of het verwerkingsadvies van het product. Op de pagina installatietips zie je hoe je ons systeem aanlegt.

Staat je vraag er niet bij?

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op!

Contact