• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

In de tuin van Helen & Folly

helen_folly

Groene oase

De tuin van Helen en Folly is een groene oase, midden in de dorpskern van Hendrik-Ido-Ambacht. De grootste eye catcher in de tuin is de Katsuraboom/hartjesboom, een boom met een prachtig groen, hartvormig blad. De boom zorgt niet alleen voor een mooi plaatje vanuit de woonkamer, het biedt ook de nodige schaduw tijdens warme zomerdagen. “We hebben aan de boom een loungestoel gehangen zodat we in de zomer heerlijk van de schaduw kunnen genieten. Het is echt een droomplek!”, vertelt Helen “Daarnaast zorgt de boom voor schaduw bij ons eetgedeelte en dat is heerlijk als we op een vroege zomermiddag beginnen met een barbecue. En hiervoor is de verlichting later in de avond een mooie toevoeging” vult Folly aan.

tuin helen folly

Accent op de prachtige katsuraboom

In de tuin is op verschillende plekken verlichting geplaatst. Uiteraard wordt het groen in de borders verlicht. Gezien de hoge beplanting is er gekozen voor LIV DARK. De katsuraboom is verlicht met drie NERO’s waardoor de volledige kruin egaal verlicht is. De NERO’s zijn gepositioneerd in het grind rondom de vlonder waardoor de lichtbron nauwelijks zichtbaar is vanuit de hangstoel.

helen en folly vanuit huis

Diepte in de tuin

“Vanuit huis kijken we eigenlijk altijd de tuin in. Met de HYVE 22 in de trap en de spots achterin de tuin hebben we opeens veel meer diepte in de tuin.” vertelt Helen. De verlichting in de trap heeft ook een functionele reden. Ze zorgen voor extra zicht en dat is wel zo veilig. Om dezelfde reden is WEDGE WHITE op het zweedse rabat geplaatst. Het zorgt voor zicht bij de schuurdeur en de poort en dat is wel zo fijn als de kinderen ’s avonds thuiskomen. “Wat ik daarnaast erg leuk vind aan de wandlampen is de kleur en hoe ze gepositioneerd zijn. Ze vallen iedereen op en het zwart-wit thema uit onze tuin wordt extra versterkt.” aldus Helen.

helen en folly katsura boom
helen en folly wedge white
helen en folly hangstoel
inspiratie

Nog meer inspiratie opdoen?

Benieuwd wat buitenverlichting voor jouw tuin kan betekenen? Op onze inspiratiepagina laten we je onder andere zien hoe je je favoriete tuinelementen kunt verlichten en kun je een kijkje nemen in de virtuele tuin. 

Bekijk inspiratie