• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

Faya Lourens traint 24/7 in haar in-lite buitengym

Toen Faya Lourens voor haar online sportplatform My Killerbody Motivation een buitengym wilde creëren, gingen wij de uitdaging aan om haar tuin zo uit te lichten.

Faya’s verlichtingswensen

Faya is een echte tuinliefhebster en investeerde veel tijd in de ontwikkeling van haar buitengym. “Ik ben echt een bloemenmeisje en ik vind het leuk om de bloemen te zien groeien, maar ik train ook het liefst de hele dag in de tuin. Dus wilde ik graag tuinverlichting zodat ik 's ochtends en 's avonds kan trainen." Tip: Bekijk het volledige interview!

Een perfecte uitdaging voor in-lite Lab

Een klus voor in-lite Lab.

Thijs van Zessen is Lighting Specialist bij onze designafdeling in-lite Lab en projectleider voor deze uitdaging. “Toen wij hoorden dat Faya bezig was met haar droomhuis met buitengym in de prachtige polders bij Purmerland wilden wij haar helpen om het hele jaar door 24/7 in de tuin te kunnen trainen. Gelukkig was de tuin nog niet aangelegd zodat wij op basis van het tuinontwerp van de architect van Faya een 3D lichtplan konden ontwikkelen voor haar bijzondere wens; een tuin die zowel sfeervol is verlicht én perfect is uitgelicht om tot in de late avonduren door te kunnen trainen.”

Het 3D lichtplan

Het 3D lichtplan

”Om te beginnen wilden we de entree van het huis sfeervoller maken met MINI SCOPE DUO spots tussen de beplanting en door ACE-armaturen langs het pad naar de voordeur in te tekenen. Van de oprit maakten we een functionele zone door de onder de leibomen langs het grindpad NERO grondspots toe te voegen. Op de wand van de gym tekenden we ACE UP-DOWN 100-230V armaturen in, om het kunstgras sfeervol uit te lichten. En in de vlonder naast het huis ontwierpen we een speels sterrenpad, aangevuld met sfeervolle MINI SCOPE DUO armaturen tussen de beplanting,” aldus Thijs. 

Alle buitenverlichting in één ochtend aangelegd

Buitenverlichting in één ochtend aangelegd

Het 3D lichtplan viel in de smaak van Faya en haar architect, dus werden de voorbereidingen voor de aanleg getroffen door de uitvoerende hovenier. Hij installeerde op basis van het lichtplan de grondkabels en transformators zodat Thijs in één ochtend tijd alle verlichting kon aanbrengen in de tuin. Het resultaat is een buitengym die voldoet aan Faya’s wens om 24/7 buiten te trainen. Bovendien is haar tuin nu ’s avonds net zo sfeervol is als overdag zodat zij ook na haar workouts in de tuin kan ontspannen. 

In de avond gewoon lekker in de tuin trainen

's Avonds gewoon in de tuin trainen

“Wat ik zo fijn vind aan tuinverlichting, is dat ik ’s avonds vanuit binnen nog steeds de mooie bloemen in de tuin kan zien,” aldus Faya. “Verlichting maakt het gewoon heel erg gezellig. Het is fantastisch als ik thuis aan kom rijden bij mijn prachtig verlichte oprijlaan. Dat voelt echt als rijkdom.” 

Ontdek de mogelijkheden van in-lite

Ontdek de magie van in-lite

Geïnspireerd door het verhaal van Faya’s buitengym en benieuwd naar de mogelijkheden voor in-lite in jouw tuin? Voor lichtadvies op maat kun je terecht bij onze verkooppunten met een Experience Shop. Er zijn er nu 10 in-lite Experience Shops in Nederland met een avondtuin en 3D lichtplanservice. Ervaar de magie van in-lite bij een vestiging bij jou in de buurt.